+386 31 693 870 pisarna (Tanja)

+386 41 631 502 pečar (Boštjan)

info@megamik.si

  • +386 4 25 55 750
  • info@megamik.com

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Potreben je dimnik, dovod hladnega zraka in ojačitev tal na predelu prostora, kjer bo stala peč oz. kamin.

 

Za manjše peči in štedilnike priporočamo fi 160mm, za večje kamine pa tudi do fi 250mm. Priporočamo, da nas pred odločitvijo za vrsto peči, kamina oz. štedilnika pokličete in vam bomo posredovali točen podatek tudi o potrebni višini in priklopu.
Dovod zraka je pri današnjem sistemu gradnje obvezen in je fi 125mm oz. fi 150mm za kamine in peči, za gotove kamine pa fi 100mm.
Naši kamini so pozidani z ognjeodpornim in šamotnim materialom, da zagotavljajo akumulacijo še po zaključku kurjenja
Klasično peč priporočamo, kjer bo možno vsakodnevno kurjenje, toplozračno pa tam, kjer si želite prostor hitro ogreti, pomembno pa je tudi dolgo zadrževanje toplote ter ogrevanje dela peči poleg kurišča

 

Na ceno vpliva: velikost, moč, oblika, barva kaminske obloge, struktura materiala, zahtevnost izdelave, kaj je ogrevano (sedišče, naslonjalo, zgornji prostori, voda…)..

 

Odločitev za kamin H20 pomeni, da prostor kjer stoji kamin ogrevamo, uživamo ob ognju, se sproščamo… obenem pa segrevamo tudi vodo za kopalnico, kuhinjo.. in ogrevamo tudi druge prostore preko radiatorjev ali talnega ogrevanja.

 

Centralno ogrevanje s kaminom priporočamo tako pri novogradnji kot pri adaptaciji. Pri adaptaciji centralna instalacija ostane, zamenja se le peč, ki je v tem primeru v osrednjem prostoru.

 

Poznamo kar nekaj modelov toplovodnih vložkov, ki se razlikujejo predvsem po moči ogrevanja: od 7 do 21kW in tudi oblikovno. Ko je kamin postavljen, je navidez povsem enak toplozračnemu kaminu ali lončeni peči, saj je centralni del zakrit v kaminski oblogi.

S klikom na gumb Sprejmem, boste sprejeli uporabo piškotov na tej strani. več podatkov

Piškotki se koristijo za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje med brskanjem.

Zapri